У Кремлі розповіли про наслідки, якщо США і НАТО не виконають вимог РФ

Читать на русском
Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.
Фото rbc.ru

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначимо, що Росія вимагає від Сполучених Штатів й НАТО гарантій, що до Альянсу не вступить Україна та низка інших країн. Путін заявив, що пропозиції Москва для США й альянсу були зроблені, щоб досягти дипломатичного переговорного результату.

«Росія запропонувала гарантії безпеки не для того, щоб щось припинити, а щоб досягти дипломатичного результату, будемо прагнути цього», – сказав він.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Путін також зауважив, що у разі відмови США та НАТО надати «гарантії безпеки», відповідь РФ може бути різною. Пропозиції щодо майбутніх наслідків підготують військові експерти.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Представники НАТО та Євросоюзу поки що не домовилися, яким чином можна вести з Росією переговори щодо її пропозицій у сфері європейської безпеки. Водночас відповісти прямою відмовою можливості немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: