Лавров розповів, коли відбудуться переговори Росії та США

Читать на русском
Переговори зі Сполученими Штатами на тему гарантій безпеки пройдуть за день до саміту Росія-НАТО.
Getty Images

Переговори зі Сполученими Штатами на тему гарантій безпеки пройдуть за день до саміту Росія-НАТО.

Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Зауважимо, генеральний секретар Єнс Столтенберг вирішив скликати зустріч РФ-НАТО 12 січня. За день до цього Москва проведе переговори з Вашингтоном, де обговорять вимоги Кремля щодо нерозширення НАТО.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Зі США ми проводитимемо основний раунд переговорів, який відбудуться відразу після завершення новорічних канікул. НАТОвці запропонували вустами Столтенберга як генсекретаря, але ясно, що це з подачі США, відразу після цього – через день – провести засідання ради Росія – НАТО», – заявив Лавров.

Зазначимо, що останні переговори у форматі Росія-НАТО відбулися в липні 2019 року.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Представники НАТО та Євросоюзу поки що не домовилися, яким чином можна вести з Росією переговори щодо її пропозицій у сфері європейської безпеки. Водночас відповісти прямою відмовою можливості немає.

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: