Окупанти завезли до Криму понад 600 тисяч росіян – Данілов

Читать на русском
Українська розвідка повідомляє про 600 тисяч перевезених до окупованого Криму громадян Росії. Таким чином окупанти намагаються отримати вплив у регіоні.
Armyinform

Українська розвідка повідомляє про 600 тисяч перевезених до окупованого Криму громадян Росії. Таким чином окупанти намагаються отримати вплив у регіоні.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, передає Крим.Реалії.

Наразі на півострові йде переозброєння і постійно тривають навчання.

«Для чого вони заходили до Криму, це вони й роблять – плацдарм, щоб повністю мати вплив саме в цьому регіоні. Там йде повністю зараз переозброєння. Там сьогодні постійно відбуваються навчання. Понад те, за даними нашої розвідки, вони завезли вже туди понад 600 тисяч громадян Російської Федерації, заселили територію Криму», – розповів Данілов.

Анексія Криму: яких економічних збитків зазнала УкраїнаЕксперти оцінили загальні втрати України від окупації Криму в 135 млрд доларів. Детальніше – на інфографіці.

Водночас за словами правоохоронців, дослідити демографічний склад тимчасово окупованого півострова складно. Наразі розробляють методики, щоб порахувати скільки росіян переселили і скільки людей виїхали з окупованого півострова.

Нагадаємо, правозахисники вважають, що стратегічне завдання Російської Федерації – змінити склад населення півострова. Один з напрямків – це переміщення мілітаризованого населення. Вони закликають розслідувати демографічну ситуацію в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: