Кулеба заявив, що готовий розмовляти особисто з Лавровим заради відновлення Нормандського формату

Читать на русском
Президенту РФ Володимиру Путіну неодноразово пропонували провести саміт Нормандського формату після 2019 року. Але Кремль незмінно відмовляється
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Україна, Франція і Німеччина продовжують наполягати на тому, що нормандський формат переговорів є єдиним шляхом для пошуку виходу з ситуації, яка склалася на Донбасі.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, 25 листопада повідомляє пресслужба МЗС України.

«Ми наполягаємо на необхідності чесної дискусії чотирьох країн нормандського формату, щоб оживити процес мирного врегулювання. Росія, Україна, Німеччина і Франція повинні сісти за стіл переговорів. Бажано на рівні лідерів країн» - сказав міністр під час бесіди з французькими журналістами та політологами.

Повернути полонених і скорегувати Мінські угоди: що Зеленський обіцяв по ДонбасуВолодимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війни. А також повернути всіх полонених і скорегувати текст мінських угод.

Кулеба додав, що президенту РФ Володимиру Путіну неодноразово пропонували провести саміт Нормандського формату після 2019 року. Пропозиції виходили не тільки від української сторони, а й від лідерів Франції та Німеччини - Еммануеля Макрона та Ангели Меркель. Однак Кремль незмінно відмовляється від усіх зустрічей.

«Міністри ФРН Гайко Маас і Франції Жан-Ів Ле Дріан доклали максимум зусиль, щоб залучити російського міністра Сергія Лаврова на зустріч. Якби він погодився, я був би готовий провести з ним відверту розмову про те, як вивести Мінський процес з глухого кута, в який його завела Росія» - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше в МЗС України вже заявляли, що глава російського МЗС Сергій Лавров всіляко уникає Нормандського формату.

Президент України Володимир Зеленський до цього заявив про безальтернативність Нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: