Ексміністр оборони розповів, чому Путін нагнітає ситуацію щодо України

Читать на русском
Колишній керівник Міністерства оборони зазначив, що на українську державу чекає дуже напружений період.
фото: Резонанс

Російський президент нагнітає ситуацію щодо України, щоб західні держави, а саме в першу чергу США, на найвищому рівні вирішили не поповнювати НАТО Україною.

Про це голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Як зазначив екс-очільник Міноборони, на українську державу чекає дуже напружений період, і він може тривати навіть не рік.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Згідно з його словами, непростий час загрожує Україні з двох причин.

«Перше: Путін не відмовляється від своєї мети – не допустити розвитку України як успішної європейської демократії, яка є членом ЄС та НАТО. По-друге, він зараз готовий йти фактично на будь-які кроки, окрім тих, які, власне кажучи, розвалять саму Росію», – заявив екс-чиновник.

При цьому, Загороднюк підкреслив, що російський лідер наважився на дуже сильне нагнітання ситуації, і це викликає стурбованість.

«Мета – зробити так, щоб в першу чергу США, а в принципі країни Заходу, ухвалили державну політику на найвищому рівні щодо нерозширення НАТО на територію України», – додав колишній міністр.

Нагадаємо, що у РФ заявили про завершення навчань на українському кордоні.

Раніше ми повідомляли, що стала відома дата проведення засідання Ради Росія-НАТО.

17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс. Також Кремль зажадав термінової відповіді на свої пропозиції та вибухнув на адресу НАТО погрозами.

20 грудня в Державному департаменті США заявили, що Сполучені Штати не збираються вести з Росією ніяких переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: