Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу

Читать на русском
У НАТО всі питання, які пов'язані з переговорами на цій зустрічі, обговорюються з Москвою дуже активно
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Засідання Ради Росія-НАТО, де сторони обговорюватимуть низку важливих питань зовнішньої політики і взаємин, попередньо призначено на 12 січня 2022 року. Рішення про це схвалив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Про це повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu.

Джерело агентства в НАТО на умовах анонімності розповіло виданню, що всі питання, які пов'язані з переговорами на цій зустрічі, обговорюються з Москвою дуже активно і в тісній кооперації.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Цікаво, що паралельно цьому заходу в Брюсселі 12-13 січня 2021 року пройде засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів збройних сил країн-членів Альянсу.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс. Також Кремль зажадав термінової відповіді на свої пропозиції та вибухнув на адресу НАТО погрозами.

20 грудня в Державному департаменті США заявили, що Сполучені Штати не збираються вести з Росією ніяких переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: