Байден дав «4 тижні» Білому дому, щоб запобігти вторгненню РФ в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Джо Байден доручив адміністрації США за 4 тижні використати всі можливі інструменти для запобігання можливому вторгненню Росії в Україну.
Reuters

Джо Байден доручив адміністрації США за 4 тижні використати всі можливі інструменти для запобігання можливому вторгненню Росії в Україну.

Про це повідомляє CNN.

Байден вирішив швидко діяти вже після перших даних розвідки восени. Джерела в адміністрації Байдена зазначають, що президент побоюється повторення помилок адміністрації Барака Обами у 2014 році.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Санкції, які ми ввели щодо Росії в 2014 році, були в основному спрямовані на те, щоб стримати середньостроковий і довгостроковий розвиток конкретних російських державних компаній, обмеживши їх доступ до ринків капіталу і технологій США», - зазначив представник Білого дому.

Нові ж санкції мають завдати значних втрат російській економіці та фінансовій системі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що країни Заходу повинні чітко пояснити, які конкретно санкції та коли вони планують ввести проти Росії. Відсутність інформації про санкції з боку Вашингтона, Лондона і Брюсселя може продемонструвати Кремлю несерйозність західних країн у питанні можливої відповіді на потенційне військове вторгнення Росії в Україну.

Додамо, 16 грудня у Європарламенті прийняли резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до введення суворих санкцій проти Росії в разі ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: