Кремль пригрозив НАТО «створенням контрзагроз», якщо Альянс не прийме його вимоги

Читать на русском
Москва бажає перевести сценарій протистояння із Заходом в політичний процес, тоді як зараз він більш схожий на військовий або військово-технічний
МЗС РосіїФото РІАН

Якщо НАТО відмовиться прийняти вимоги Росії щодо гарантій безпеки та не гарантує невступ до лав Альянсу України, Росія перейде до заходів у відповідь і почне створювати біля кордонів європейських країн «контрзагрози».

Про це заявив заступник Міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко, повідомляє російське видання Коммерсантъ.

«Момент істини настав. Дійсно, ми дійшли до небезпечної риси. І наші пропозиції якраз націлені на те, щоб відійти від цієї небезпечної риси та все ж таки вступити в якийсь ну нормальний діалог, на чільне місце якого будуть поставлені інтереси безпеки... Наші пропозиції, які ми сформулювали, вони абсолютно Предметні, абсолютно точно без жодних півтонів описують, як ми бачимо наш національні інтереси, і ми описуємо також те, як ми бачимо військову безпеку в Європі» - сказав він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами чиновника, Москва бажає перевести сценарій протистояння із Заходом в політичний процес, тоді як зараз він більш схожий на військовий або військово-технічний. Якщо цього не станеться, Росія почне приймати інші, агресивні рішення.

«Якщо цього не вийде, тоді ми теж перейдемо в цей режим створення контрзагроз. Але тоді буде пізно нас питати, чому ми прийняли такі рішення» - сказав він.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ опублікував проєкти договору про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО.

У відповідь у Білому домі заявили, що США обговорюють пропозиції Росії з союзниками і не стануть вести консультації з питання про безпеку в Європі без союзників в ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: