У РНБО оцінили, скільки військових РФ може знадобитися для вторгнення

Читать на русском
На кордоні України з Росією зараз перебувають 92 тисячі військовослужбовців, проте для вторгнення цих військ РФ буде недостатньо.
фото РНБО

На кордоні України з Росією зараз перебувають 92 тисячі військовослужбовців, проте для вторгнення цих військ РФ буде недостатньо.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Reuters.

Чи хочуть росіяни війни: що утримує Кремль від вторгнення в УкраїнуБільшість громадян Росії позитивно ставиться до України та українців і вважає велику війну малоймовірною.

«Було деяке (збільшення чисельності військ – ред.), але не настільки критично, щоб ми могли сказати: ось воно, це (вторгнення – ред.) відбудеться зараз», – сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що Росії потрібно не менше 500-600 тисяч солдатів на кордоні, «щоб тримати ситуацію під контролем у разі наступу».

У той же час Данілов зазначив, що Росія може збільшити чисельність військ дуже швидко і будь-якої миті, однак їй потрібно більше доби, щоб підвести достатню кількість військ до кордону для початку вторгнення.

Нагадаємо, 7 грудня президент США Джо Байден після телефонної розмови попереджав президента Росії Володимира Путіна про наслідки вторгнення до України.

А у США заявили, що ПП-2 навряд чи запрацює у разі вторгнення Росії в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: