Держдепартамент США повідомив, що відповість на вимоги Росії з безпеки

Читать на русском
США не збирається вести з Росією жодних переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів
Нед Прайсwhitehouse.gov

США мають намір у відповідь на Російські вимоги з безпеки надати Москві список того, якими діями РФ стурбований Вашингтон.

Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу 20 грудня.

«Росія надала список дій США і НАТО, які її турбують. Ми маємо намір разом з європейськими союзниками та партнерами представити свій список дій Росії, які, як ми вважаємо, завдають шкоди нашим спільним інтересам і цінностям» - сказав він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Також Прайс підкреслив, що США не збирається вести з Росією ніяких переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів.

«Не буде жодних переговорів щодо європейської безпеки без наших європейських союзників і партнерів. До того ж поки що ми не бачили нічого, що знизило б нашу стурбованість у зв'язку з ситуацією навколо України» - зазначив він.

Прайс додав, що попри готовність США обговорювати з Росією проблеми безпеки в Європі, конкретних заявок на контакти з цього питання поки що не надходило.

Байден дав «4 тижні» Білому дому, щоб запобігти вторгненню РФ в Україну – ЗМІДжо Байден доручив адміністрації США за 4 тижні використати всі можливі інструменти для запобігання можливому вторгненню Росії в Україну.

«Ми ясно сказали, що готові до дипломатичної роботи по різних каналах. Але поки сказати мені нема про що. Росія представила свої претензії, у нас є свої. Коли ми будемо мати додаткові деталі про те, як ми будемо це все обговорювати, ми повідомимо» - підсумував він.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ опублікував проєкти Договору про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО.

Також в МЗС РФ заявили, що якщо НАТО відмовиться прийняти вимоги Росії щодо гарантій безпеки та не гарантує невступ до лав Альянсу України, Росія перейде до заходів у відповідь і почне створювати біля кордонів європейських країн «контругрози».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: