Повторне зараження штамами Омікрон та Дельта: вчені описали ризики

Читать на русском
Автори дослідження зазначили, що повний курс вакцинації від коронавірусу може захистити від зараження Омікроном лише у 20 відсотках випадків.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Ймовірність повторного зараження людей, які вже перехворіли на коронавірус в умовах поширення нового Омікрон-штаму уп'ятеро вища, ніж при Дельта-варіанті.

Про це повідомили британські вчені з Імперського коледжу Лондона.

Зазначається, що результати дослідження, проведеного з 29 листопада по 11 грудня, засновані на даних Агентства безпеки в галузі охорони здоров'я Британії та Національної служби охорони здоров'я.

Згідно з даними вчених, імунітет до COVID-19 у хворих на штам Дельта був здатний протягом півроку захистити від повторного зараження у 85 відсотках випадків. При поширенні Омікрона показник впав аж до 19 відсотків.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Автори дослідження зазначили, що повний курс вакцинації від коронавірусу може захистити від зараження Омікроном лише у 20 відсотках випадків. Після бустерного щеплення цей показник зростає до 55-80 відсотків. У випробуваннях брала участь вакцина Pfizer-BioNTech.

«Воно доводить наскільки сильно омікрон-штам може уникати захисту імунітету, отриманого або після зараження, або після вакцинації», - заявив професор Ніл Фергюссон, який керував дослідженням.

При цьому, інформацію, що Омікрон може обходити імунітет після перенесеного людиною COVID-19, що несе високий ризик повторної інфекції, також заявили вчені з ПАР. Наразі на Омікрон припадає понад 90% нових випадків зараження коронавірусом у африканській країні.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 грудня, в Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон».

Раніше у компанії Moderna розповіли, скільки часу потрібно на виробництво вакцини адаптованої під Омікрон.

Також, в ООН закликали не закривати школи через штам Омікрон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: