У Moderna розповіли, скільки часу потрібно на виробництво вакцини адаптованої під Омікрон

Читать на русском
Також, терміни схвалення адаптованої під новий різновид коронавірусу вакцини залежатимуть від того, як її використання затвердять національні регулятори.
фото: РБК

У компанії Moderna заявили, що на виробництво адаптованої під новий штам коронавірусу «Омікрон» вакцини потрібно менше трьох місяців.

Про це повідомляє La Repubblica, з посиланням на заяву керівника європейського підрозділу американської компанії Moderna Дена Стейнера.

«Виробництво адаптованої під штам Омікрон вакцини займає менш як три місяці. Ми чекаємо на відповіді від науковців, перш ніж вирішити, чи варто починати виробництво нової адаптованої під цей штам вакцини», - заявив Стейнер.

При цьому, він зазначив, що терміни схвалення адаптованої під новий різновид коронавірусу вакцини залежатимуть від того, як її використання затвердять національні регулятори.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 грудня, в Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон».

Також раніше, у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили результати порівняння штамів коронавірусу Дельта та Омікрон. Фахівці організації стверджують, що омікрон-штам поширюється значно швидше, ніж дельта-штам, але водночас набагато безпечніший.

У Великій Британії провели дослідження, в результаті якого стало ясно, що стандартна практика вакцинації проти коронавірусу двома дозами у випадку зі штамом Омікрон непридатна. Дві дози вакцини дають занадто малий захист від нового штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: