Як виглядає штам «Омікрон»: з'явилося перше фото з лабораторії

Читать на русском

Вчені з університету Гонконгу за допомогою електронного мікроскопа змогли зробити перший знімок штаму коронавірусу Омікрон.
ілюстративне фотоJohn S/Getty Images

Вчені з університету Гонконгу за допомогою електронного мікроскопа змогли зробити перший знімок штаму коронавірусу «Омікрон».

Про це повідомляє пресслужба університету.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Вчені оприлюднили фотографію з малим збільшенням клітини (ліворуч) та з великим збільшенням інфікованої клітини (праворуч).

На першому знімку показано клітину Vero E6 нирки мавпи після зараження коронавірусом. За наявності штаму «Омікрон» показані пошкодження клітини з набряклими везикулами, що містять маленькі чорні вірусні частки.

На другому знімку – збільшена інфікована клітина Vero E6. На ньому видно скупчення вірусних частинок із шипами у формі корони.

Нагадаємо, штам коронавірусу «Омікрон» уперше виявили у південній Африці. На сьогодні він підтверджений вже майже у 60 країнах, включаючи Росію, Велику Британію, Бельгію, Італію, Німеччину, Нідерланди, Чехію, Австрію, Гонконг та Австралію.

У МОЗ заявляли, що в Україні «Омікрон» наразі не зафіксовано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: