Штам Омікрон поширився третиною штатів в США

Читать на русском
На 5 грудня як мінімум 16 штатів США повідомили про випадки захворювання на омікрон-штам. У тому числі він фіксується у тих, хто пройшов повну вакцинацію
Ілюстративне фотоAP Photo

У США новий штам коронавірусу Омікрон вже поширився по третині Штатів, проте серед нових випадків зараження переважна більшість все ще становить дельта-штам.

Про це заявив провідний експерт з інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі в інтерв'ю CNN, повідомляє Reuters.

Фаучі зазначив, що попри стривоженість усього світу, поки що здається, що новий штам, всупереч усім прогнозам, не є чимось дуже серйозним. Хоча, звичайно, остаточні висновки робити рано, оскільки потрібні додаткові дослідження.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

На 5 грудня як мінімум 16 штатів США повідомили про випадки захворювання на омікрон-штам - це Каліфорнія, Колорадо, Коннектикут, Гаваї, Луїзіана, Меріленд, Массачусетс, Міннесота, Міссурі, Небраска, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсільванія, Юта, Вашингтон і Вісконсін. При цьому багато випадків захворювання були виявлені в осіб, які пройшли повну вакцинацію. Всі вони переносять хворобу в легкій формі. Про випадки омікрон-штаму у тих, хто пройшов бустерну вакцинацію, не повідомлялося.

Водночас директор CDC доктор Рошель Валенскі заявила, що 99,9% нових випадків коронавірусу в США все ще становить дельта-штам.

Нагадаємо, що вже з понеділка, 6 грудня, на тлі пандемії у США посилюються правила в'їзду. Зміни зачіпають як вакцинованих, так і не вакцинованих туристів.

У ВООЗ вважають, що новий варіант коронавірусу Омікрон може викликати більш ніж половину всіх випадків зараження на COVID-19 в Європі протягом декількох місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: