У США оприлюднили результати перших досліджень омікрон-штаму коронавірусу

Читать на русском
У США 80% хворих на омікрон-штам - вакциновані, ще шестеро людей вже перехворіли на короновірус. Тільки в одному випадку з 43 знадобилося лікування в лікарні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США оприлюднили перші результати досліджень омікрон-штаму коронавірусу. Всього в США зафіксовано 43 випадки цього штаму, переважна частина - у повністю вакцинованих від коронавірусу людей.

Про це під час брифінгу розповів директор центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC) Рашель Валенскі, повідомляє Голос Америки.

Вона зазначила, що 80% хворих на омікрон-штам - вакциновані, ще шестеро людей вже перехворіли на коронавірус. Практично у всіх хвороба проявилася в легкій формі - тільки одна людина на два дні потрапив до лікарні.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

Таким чином, додала Валенскі, від омікрон-штаму рекомендується захищатися за допомогою вакцинації, дотримання масочного режиму, провітрювання приміщень, карантину та ізоляції.

«Хоча у нас немає всіх відповідей щодо штаму Омікрон, попередні дані показують, що додаткова вакцинація проти COVID-19 допомагає посилити захист» - резюмувала вона.

Тим часом у США новий штам коронавірусу Омікрон вже поширився третиною штатів, проте серед нових випадків зараження переважна більшість все ще становить дельта-штам.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус висловив побоювання, що новий штам коронавірусу Омікрон може вплинути на хід пандемії COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: