В ООН закликали не закривати школи через штам Омікрон

Читать на русском
Виконавчий директор Дитячого фонду ООН Генрієтта Фор закликала країни за можливості не закривати школи через поширення нового штаму коронавірусу Omicron.
Pixabay

Виконавчий директор Дитячого фонду ООН Генрієтта Фор закликала країни за можливості не закривати школи через поширення нового штаму коронавірусу Omicron.

Про це йдеться на сайті ООН.

Вона наголосила, що школи мають бути останніми місцями, які потрібно закривати та першими, які потрібно відкривати під час пандемії.

«Ще одна хвиля масових закриттів шкіл матиме катастрофічні наслідки для дітей», – йдеться в повідомленні.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Зауважують, що масове закриття шкіл у світі через пандемію коронавірусу перекреслило десятиліття прогресу в освіті й призвело до тіньової пандемії дитячої праці, дитячих шлюбів та проблем психічного здоров'я.

Нагадаємо, вночі на 18 грудня Центр громадського здоров'я підтвердив перший випадок штаму «Омікрон» в Україні.

Додамо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили результати порівняння штамів коронавірусу Дельта та Омікрон. Фахівці організації стверджують, що омікрон-штам поширюється значно швидше, ніж дельта-штам, але водночас набагато безпечніший.

У Великій Британії провели дослідження, в результаті якого стало ясно, що стандартна практика вакцинації проти коронавірусу двома дозами у випадку зі штамом Омікрон непридатна. Дві дози вакцини дають занадто малий захист від нового штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: