Омікрон-штам коронавірусу фіксується вже в 57 країнах світу – дані ВООЗ

Читать на русском
Водночас у ВООЗ поки що не можуть сказати, наскільки наявні антикоронавірусні вакцини ефективні проти нового штаму.
Ілюстративне фотоLIGA.net

Новий омікрон-штам коронавірусу зафіксовано вже в 57 країнах світу. Відомості про появу хворих саме на цей новий штам надходять з усіх регіонів.

Про це повідомив «Кореспондент» з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Так, на півдні Африки фіксується різкий сплеск захворюваності коронавірусом. Експерти ВООЗ припустили, що причина - саме омікрон-штам. Водночас у ВООЗ поки що не можуть сказати, наскільки наявні антикоронавірусні вакцини ефективні проти нового штаму.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

«Попередні аналізи говорять про те, що мутації, присутні у варіанті Омікрон, можуть знижувати нейтралізуючу активність антитіл, що призводить до зниження захисту з боку природного імунітету... Необхідно отримати більше даних для оцінки того, чи можуть наявні в омікрон-варіанту мутації призводити до зниження імунного захисту, отриманого від вакцини» - сказано в повідомленні.

Тим часом у США новий штам коронавірусу Омікрон вже поширився по третині Штатів, проте серед нових випадків зараження переважна більшість все ще становить дельта-штам.

У ВООЗ вважають, що новий варіант коронавірусу Омікрон може викликати більшу чамстину всіх випадків зараження COVID-19 в Європі протягом декількох місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: