В Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон»

Читать на русском
Вночі на 18 грудня Центр громадського здоров'я підтвердив перший випадок штаму Омікрон в Україні.
slovoidilo

Вночі на 18 грудня Центр громадського здоров'я підтвердив перший випадок штаму «Омікрон» в Україні.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Вночі Центр громадського здоров’я України за результатами повногеномного секвенування виявлено штам Omicron (B.1.1.529-like)», – йдеться у повідомленні.

Ляшко зазначив, що інфікована людина повернулася з ОАЕ, де мала контакт з хворими на COVID-19. Наразі пацієнт в лікарні. Там медики проводять епідеміологічне розслідування і обстежують людей, які могли контактувати з інфікованим.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Міністр закликав вакцинуватись проти коронавірусу та дотримуватись карантину, а також уникати поїздок закордон у регіони, де циркуляція штаму домінує.

Генетик Олександр Коляда в Instagram повідомив, що йдеться про молоду жінку. Він також додав, що хвора самоізолювалася, тому є ймовірність, що вона не встигла передати штам далі.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили результати порівняння штамів коронавірусу Дельта та Омікрон. Фахівці організації стверджують, що омікрон-штам поширюється значно швидше, ніж дельта-штам, але водночас набагато безпечніший.

У Великій Британії провели дослідження, в результаті якого стало ясно, що стандартна практика вакцинації проти коронавірусу двома дозами у випадку зі штамом Омікрон непридатна. Дві дози вакцини дають занадто малий захист від нового штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: