Двох доз вакцини може бути мало для захисту від омікрон-штаму – дослідження

Читать на русском
Втім, не доведений і той факт, що омікрон-штам призводить до важчого захворювання - так це, чи ні, стане зрозуміло тільки в ході подальших досліджень
Ілюстративне фотоLIGA.net

У Великій Британії провели дослідження, в результаті якого стало ясно, що стандартна практика вакцинації проти коронавірусу двома дозами у випадку зі штамом Омікрон непридатна. Дві дози вакцини дають занадто малий захист від нового штаму.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на дані дослідження.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

В Оксфордському університеті 13 грудня оприлюднили матеріали дослідження, в якому аналізували зразки крові учасників, які були вакциновані двома дозами найпоширеніших вакцин (AstraZeneca і Pfizer-BioNTech). Підсумком дослідження стало виявлення того факту, що антитіл в крові недостатньо для боротьби проти омікрон-штаму. Втім, не доведений і той факт, що омікрон-штам призводить до важчого захворювання.

«Ці дані важливі, але це лише одна сторона картини. Вони розглядають тільки нейтралізуючі антитіла після другої дози, але не говорять нам про клітинний імунітет, і це також буде перевірено» - розповів глава дослідницької групи, професор Метью Снейп.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили результати порівняння штамів коронавірусу Дельта та Омікрон. Фахівці організації стверджують, що омікрон-штам поширюється значно швидше, ніж дельта-штам, але разом з тим набагато безпечніший.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: