100 агресивних іноземців: мігранти знову штурмували польський кордон

Читать на русском
Загалом за минулу добу польські прикордонники зафіксували 208 спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

У Польщі минулої доби, 20 листопада, зафіксували спробу силового прориву кордону групою мігрантів у складі близько 100 осіб у районі населеного пункту Черемха.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі у Twitter.

«У суботу, 20 листопада, на ділянці, що охороняється прикордонною заставою в Черемсі, група з близько 100 агресивних іноземців, яких доправили до кордону білоруські служби, намагалася прорватися до Польщі. Служби запобігли прориву кордону», - йдеться у заяві.

Зазначається, що загалом за минулу добу польські прикордонники зафіксували 208 спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі, щодо 31 особи видано постанову про залишення території Польщі.

Згідно з даними поліції Підляського воєводства, напередодні під час перевірок затримано п’ятьох осіб, які допомагали мігрантам нелегально перетнути кордон. Було затримано громадян Грузії, Білорусі та Нідерландів, які намагалися перевезти 15 нелегальних мігрантів.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

У ніч на 20 листопада мігранти зробили нову спробу штурму польського кордону з території Білорусі. Вони діяли кількома групами та атакували різні ділянки кордону.

Раніше у Польщі заявили про нову тактику мігрантів при штурмі кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: