Меркель поговорила по телефону з Лукашенком: обговорили міграційну кризу

Читать на русском
Меркель і Лукашенко домовилися підтримувати контакти в майбутньому, щоб сприяти вирішенню проблеми з мігрантами
Меркель та ЛукашенкоВідкрите джерело

Виконуюча обов'язки канцлера Німеччини Ангела Меркель поговорила телефоном з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Обговорювалася головним чином проблема міграційної кризи на кордоні Білорусі та країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє білоруське інформаційне агентство БЕЛТА.

Так, за даними агентства, в ході 50-хвилинної розмови Лукашенко і Меркель детально обговорили ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою і Латвією. Сторони домовилися про пошук шляхів вирішення проблеми міграційної кризи, щоб не загострювати ситуацію. Також обговорили аспект надання гуманітарної допомоги біженцям.

Крім того, зазначає агентство, Меркель і Лукашенко домовилися підтримувати контакти в майбутньому, щоб сприяти вирішенню проблеми з мігрантами.

Зазначається, що Європейський союз офіційно не визнає Лукашенка президентом Білорусі. Таким чином, контакт з ним на рівні Меркель фактично означає визнання його главою держави з боку як мінімум Німеччини.

Нагадаємо, повне інженерне облаштування кордону України з Білоруссю коштуватиме 7 мільярдів гривень, на облаштування принаймні найнебезпечніших десяти ділянок потрібно 189 мільйонів.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував загрозу Олександра Лукашенка перекрити транзит російського газу через Білорусь до Європи. Він заявив, що президент Білорусі теоретично може перекрити транзит російського газу в країни ЄС, однак це стало б порушенням контракту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: