У Польщі заявили про нову тактику мігрантів при штурмі кордону

Читать на русском
Зазначається, що найкращою ілюстрацією використання нової тактики стали спроби прориву кордону 20 листопада
Ілюстративне фотоReuters

У Польщі заявили про те, що білоруські силовики, контролюючі нелегальних мігрантів на кордоні двох країн, придумали нову тактику, яку мігранти використовують для штурму прикордонних укріплень.

Про це заявив Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз невеликі групи мігрантів одночасно намагаються перетнути державний кордон відразу в декількох місцях, сказав міністр. Раніше польські прикордонники не фіксували такої поведінки мігрантів, тому, швидше за все, мова йде про нову тактику, яка повинна дозволити нелегалам прорватися до Польщі.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Зазначається, що найкращою ілюстрацією використання нової тактики стали спроби прориву кордону 20 листопада.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

У ніч на 20 листопада мігранти зробили нову спробу штурму польського кордону з території Білорусі. Вони діяли кількома групами та атакували різні ділянки кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: