Прикордонники не пустили в Україну мігрантів із Близького Сходу

Читать на русском
Сьогодні на кордоні України та Білорусі було затримано 15 громадян із Близького Сходу - вони хотіли потрапити до країни під виглядом туристів.
фото ДПСУ

Сьогодні на кордоні України та Білорусі було затримано 15 громадян із Близького Сходу - вони хотіли потрапити до країни під виглядом туристів.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

«Державна прикордонна служба України запобігла спробі іноземних громадян з Близького Сходу потрапити в Україну з Республіки Білорусь У більш ніж вигадану мету поїздки сьогодні вони намагалися перетнути кордон у пункті пропуску в Чернігівській області», - йдеться у повідомленні.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

За даними прикордонників, іноземці приїхали до прикордонного пункту рейсовим автобусом із Мінська. Під час прикордонного контролю вони заявили, що прямують до України з метою туризму.

«Однак під час додаткової перевірки охоронці кордону з'ясували, що іноземці, серед яких чотири підлітки, кілька тижнів тому прилетіли до столиці Білорусі та одразу ж попрямували до Гродненської області», - йдеться у повідомленні.

«Туристи» заявили, що вони після того, як переглянули «пам'ятки» на заході Білорусі, вирішили відвідати Україну.

«Мандрівники запевняли, що в нашій країні їх найбільше цікавлять краєвиди Львівщини. Саме зі Львова вони, начебто, планували повернутися додому. Однак такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців і не став підставою для підтвердження мети їхньої подорожі», - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, у більшості «туристів» паспорти було видано одночасно - вересень-жовтень 2021 року.

У зв'язку з цим українські прикордонники не пропустили іноземців до України та заявили про необхідність повернутися до Білорусі.

Нагадаємо, мігранти розтрощили новий табір біля КПП Брузги. Загалом біля польського кордону залишаються близько тисячі людей, а решту відвезли білоруські силовики.

Також повідомлялося, що в Білорусі мігранти спробували прорив кордону з Польщею. Але їх затримали польські силовики.

Сьогодні стало відомо, що на польсько-білоруському кордоні загинула однорічна дитина сирійських мігрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: