Міграційна криза: ЄС затвердив нові критерії санкцій щодо Білорусі

Читать на русском

Рада Євросоюзу затвердила критерії нових обмежувальних заходів щодо Білорусі за незаконне переправлення мігрантів на територію ЄС або сприяючих цьому прихильників режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 15 листопада.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«Рада сьогодні внесла поправки до свого режиму санкцій з урахуванням ситуації на кордоні ЄС з Білоруссю, щоб мати можливість реагувати на інструменталізацію людей, що здійснюється білоруським режимом у політичних цілях», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, до режиму санкцій було внесено поправки на підставі рішення Ради та постанови Ради, які розширюють критерії включення до переліку, на яких можуть ґрунтуватися конкретні ухвали.

Тепер ЄС зможе переслідувати фізичних та юридичних осіб, які організовують чи сприяють діяльності режиму Лукашенка, що сприятиме незаконному перетину зовнішніх кордонів ЄС.

«Сьогоднішнє рішення відображає рішучість Європейського Союзу протистояти інструменталізації мігрантів у політичних цілях. Ми присікаємо цю нелюдську та незаконну практику. У той же час ми продовжуємо підкреслювати неприйнятні репресії режиму проти власного населення, які тривають у себе вдома, і ми реагуватимемо відповідним чином», - сказав верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляв, що нові санкції торкнуться 30 фізичних та юридичних осіб, включаючи міністра закордонних справ країни Володимира Макея та білоруську авіакомпанію Белавіа.

При цьому Польща була не задоволена запланованим пакетом санкцій проти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: