У Словенії закликали ЄС закрити кордони через мігрантів

Читать на русском
Голова МЗС Словенії Альош Хойс заявив, що Європейський союз має закрити свої зовнішні кордони, щоб стримувати мігрантів, яким більше не раді в ЄС.

Голова МЗС Словенії Альош Хойс заявив, що Європейський союз має закрити свої зовнішні кордони, щоб стримувати мігрантів, яким більше не раді в ЄС.

Також він наголосив, що кордони ЄС мають бути захищені парканами, у разі потреби, повідомляє видання Reuters.

Виступаючи на міжнародній конференції з міграції, Хойс заявив, що європейські міністри внутрішніх справ були стурбовані через пандемію коронавірусу, кризу мігрантів, яка, за його словами, є гібридною війною, яку веде Білорусь проти східних кордонів ЄС, і падінням уряду в Афганістані.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«Усі три фактори додатково сприяли збільшенню кількості нелегальних мігрантів, які рухаються до Європи та Балкан, дестабілізуючи ЄС», - заявив міністр.

Хойс порівняв нинішню ситуацію з напливом біженців та мігрантів у 2015 році, коли ЄС прийняв близько мільйона людей, які рятуються від війни в Сирії, додавши, що зараз є велика різниця: «Немає більше «Ласкаво просимо, біженці».

«Я вважаю, що зовнішні кордони мають бути захищені, навіть огорожами, якщо це необхідно», - сказав Хойс, додавши, що він підтримує ініціативу, згідно з якою ЄС має фінансувати будівництво огорож на своїх зовнішніх кордонах.

Нагадаємо, мігранти створили новий табір біля КПП Брузги. Загалом біля польського кордону залишаються близько тисячі людей, а решту відвезли білоруські силовики.

Також повідомлялося, що в Білорусі мігранти спробували прорвати кордон з Польщею. Але їх затримали польські силовики.

Сьогодні стало відомо, що на польсько-білоруському кордоні загинула однорічна дитина сирійських мігрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: