Міграційна криза: у Польщі зафіксували ще кілька спроб прориву кордону

Читать на русском
У ніч проти 20 листопада мігранти здійснили нову спробу штурму польського кордону з території Білорусі
Straż Graniczna

У ніч проти 20 листопада мігранти здійснили нову спробу штурму польського кордону з території Білорусі

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі.

Відомо, що за минулу добу зафіксували кілька спроб прориву польсько-білоруського кордону великими групами мігрантами з півдня. Найбільша група становила близько 200 іноземців, решта – по кількадесят осіб.

Вони кидали каміння, петарди, застосовували проти прикордонників перцевий газ.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

За словами міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака, біженці змінили тактику і тепер поділяються на маленькі групи, щоб спробувати перетнути кордон у різних місцях, а їхніми діями керують білоруські спецслужби.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Рада Євросоюзу затвердила критерії нових обмежувальних заходів щодо Білорусі за незаконне переправлення мігрантів на територію ЄС або сприяючих цьому прихильників режиму Олександра Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: