У Білорусі озвучили кількість мігрантів у країні

Читать на русском
У Білорусі перебувають близько 7 тисяч мігрантів, із них близько 2 тисяч - у таборі на кордонах Польщі, Литви та Латвії з Білоруссю.
фото ЕРА

У Білорусі перебувають близько 7 тисяч мігрантів, із них близько 2 тисяч - у таборі на кордонах Польщі, Литви та Латвії з Білоруссю.

Про це повідомляє Telegram-канал Пул Першого у четвер, 18 листопада.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«На сьогоднішній день на території Білорусі перебуває близько 7 тисяч біженців, з них на кордоні у так званому стихійному таборі близько 2 тисяч осіб. Від 200 до 500 осіб, за наявною інформацією, також перебувають на кордоні, але в інших точках стихійно. Це біженці, яких поляки намагалися викинути сили за межі Польщі після того, як вони вже туди проникли», - сказала прессекретар Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт.

Нагадаємо, мігранти створили новий табір біля КПП Брузги. Загалом біля польського кордону залишаються близько тисячі людей, а решту відвезли білоруські силовики.

Також повідомлялося, що в Білорусі мігранти спробували прорвати кордон з Польщею. Але їх затримали польські силовики.

Сьогодні стало відомо, що на польсько-білоруському кордоні загинула однорічна дитина сирійських мігрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: