Окупанти знову не пропускали місію ОБСЄ біля ділянок розведення на Донбасі

Читать на русском
30 жовтня бойовики збройних формувань РФ наказали патрулю ОБСЄ також залишити пункт пропуску на непідконтрольній уряду України ділянці державного кордону з РФ поблизу н. п. Довжанське.
Ілюстративне фотофото: BBC

Бойовики російських окупаційних військ 30-31 жовтня обмежували свободу пересування СММ ОБСЄ на своїх блокпостах поблизу ділянок розведення в районах Золотого та Петрівського, а також на залізничній станції та в пункті пропуску на кордоні з Росією неподалік Довжанського Луганської області.

Про це йдеться у щоденному звіті № 256/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) минулої доби, 1 листопада 2021 року.

«30 жовтня на блокпості приблизно за 2,5 км на північ від н. п. Петрівське озброєний член збройних формувань знову відмовив команді СММ у проїзді на південь у напрямку ділянки розведення в районі Петрівського, пославшись на «безпеку Місії», - йдеться у звіті.

Поруч з цим, того ж дня на південному краю ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, у 60 км на захід від Луганська) член збройних формувань РФ відмовив патрулю Місії у проїзді на північ, пославшись на «безпеку СММ».

«Того ж дня на залізничній станції «Червона Могила» в н.п. Вознесенівка 2 члени збройних формувань сказали команді Місії залишити цей район, пославшись на відсутність попереднього узгодження», - повідомили в СММ.

Російський Косяк: як Кремль видав свою участь у війні на Донбасі і що з цього вийшлоПриводом для нового скандалу між Україною і Російською Федерацією стало затримання Андрія Косяка.

При цьому, 30 жовтня бойовики збройних формувань РФ наказали патрулю також залишити пункт пропуску на непідконтрольній уряду України ділянці державного кордону з РФ поблизу н. п. Довжанське.

«31 жовтня на блокпості біля н.п. Молодіжне член збройних формувань відмовив патрулю Місії у проїзді на захід у напрямку н. п. Попасна, пославшись на відсутність попереднього узгодження та «накази від командирів», - зазначається у звіті.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що бойовики перешкоджають проїзду через блокпости і атакують безпілотники СММ ОБСЄ на Донбасі.

Окрім цього, СММ ОБСЄ зафіксувала протягом 29 жовтня понад 300 порушень в Луганській та Донецькій області.

Раніше ми повідомляли, що на Донбасі бойовики активізували мінування тилових районів біля лінії розмежування, що створює додаткову небезпеку для місцевих жителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: