ОБСЄ відновила патрулювання з бази в Горлівці

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на патрульній базі в окупованій Горлівці відновила свою діяльність.
Фото з відкритих джерел.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на патрульній базі в окупованій Горлівці відновила свою діяльність.

«О 15:40 18 жовтня команда Місії зазначила, що раніше зафіксовані навісний замок і ланцюг прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази (ППБ) Місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька) і що ці ворота були відкриті», - йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

У МЗС пояснили, чому Росія «кошмарить» місію ОБСЄ на ДонбасіПоточні дії РФ з блокування СММ ОБСЄ перегукуються з тим фактом, що у вересні Росія закрила місію ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українського кордону

Перед будівлею бази спостерігачі бачили раніше встановлений намет, однак не зафіксували людей і транспортних засобів поблизу.

Таким чином, команда СММ покинула ППБ місії для здійснення патрулювання і повернулася о 16:03.

Нагадаємо, що 15 жовтня Організація з безпеки та співробітництва в Європі призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Її членів заблокували в Донецькому готелі «протестувальники» - посібники бойовиків, які вийшли нібито на «акцію протесту».

Мітинг під готелем присвячений тому, що українські військові 13 жовтня затримали в районі Золотого «офіцера СЦКК» від псевдореспубліки «ЛНР», який під прикриттям нібито вивчення району розмінування займався шпигунством і розвідкою українських позицій в інтересах бойовиків і російських окупантів.

17 жовтня СММ прийняла рішення продовжити свою роботу на території окупованих районів Луганської області, де посібники бойовиків не заважають роботі місії своїми «протестами мирного населення». А вже вранці 18 жовтня терористи заблокували патрульних СММ на їх передовій базі в Горлівці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: