Росія зацікавлена в «слухняній» місії ОБСЄ – Гармаш

Читать на русском
Блокада роботи ОБСЄ на окупованому Донбасі пов'язана з прагненням Росії чинити тиск на організацію. Москва хоче, щоб вона стала більш лояльною і проросійською.

Блокада роботи ОБСЄ на окупованому Донбасі пов'язана з прагненням Росії чинити тиск на організацію. Москва хоче, щоб вона стала більш лояльною і проросійською.

Про це повідомляє заявив член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш на телеканалі Дім.

«ОБСЄ є посередником в переговорах між Росією і Україною. Тому, я думаю, що вони зацікавлені в тому щоб ОБСЄ там була, але щоб вона була слухняною і відображала їхню позицію в звітах», - сказав Гармаш.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

За його словами, акції біля готелю, де знаходиться місія ОБСЄ, влаштовуються не для того, щоб Україна відпустила затриманого бойовика «ЛНР» Андрія Косяка. ОБСЄ, уточнив Гармаш, не має механізму впливу на українську правоохоронну систему і не може вплинути на цю ситуацію.

«І це все прекрасно розуміють і в Москві, і в Донецьку, і Луганську. Виходячи з цього, їм важливий ні Косяк, ні його звільнення, а саме проведення ось цих акцій. Їм важливий привід для блокування, щоб ОБСЄ стала більш лояльною і зайняла більш проросійську позицію», - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що в Донецьку окупанти послабили блокаду роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ - відомо, що вона триває вже протягом декількох днів.

Також нагадаємо, глава ОБСЄ закликала розблокувати місію на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: