Блокування в Донецьку: місія ОБСЄ повідомила деталі

Читать на русском
Завдяки діям окупантів місія не змогла відправити жоден патруль 22 жовтня з готелю для моніторингу ситуації на Донбасі.
Укрінформ

Місія ОБСЄ опублікувала звіт, в якому повідомила деталі блокування її роботи окупантами в Донецьку. Завдяки діям окупантів ОБСЄ не змогла відправити жоден патруль 22 жовтня з готелю для моніторингу ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

ОБСЄ зазначає, що навколо готелю ввечері 21 і вночі 22 жовтня зібралося приблизно 30 осіб, а вдень 22 жовтня спостерігачі нарахували вже 250 протестувальників.

Російський Косяк: як Кремль видав свою участь у війні на Донбасі і що з цього вийшлоПриводом для нового скандалу між Україною і Російською Федерацією стало затримання Андрія Косяка.

При цьому, в ніч з 21 на 22 жовтня близько 20 чоловіків регулярно чергували навколо готелю і не менше двох постійно стояли на східному і західному під'їздах до готелю.

«Місія продовжувала фіксувати масове зібрання перед готелем, у якому проживають члени СММ у центральній частині непідконтрольного урядові Донецька. 22 жовтня патрулі з готелю не виїжджали та не приїжджали до нього. Упродовж звітного періоду навколо готелю, за спостереженнями Місії, тривало масове зібрання за участі приблизно 30 осіб (переважно чоловіків 30–39 років) протягом ночі проти 22 жовтня та до 250 осіб (чоловіків та жінок різного віку) упродовж дня 22 жовтня. Ввечері 21 та вночі 22 жовтня, за спостереженнями СММ, до 20 чоловіків (віком 20–29 і 30–39 років) регулярно чергували навколо готелю і щонайменше двоє повсякчас стояли на східному та західному під’їздах до готелю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вдень 22 жовтня окупанти влаштували шоу перед готелем, де проживають співробітники ОБСЄ. Вони співали пісні, виступали з промовами і тримали плакати з критикою діяльності місії.

«Вдень 22 жовтня команда СММ бачила, як деякі протестувальники час від часу збиралися перед готелем, співали пісень, виступали з промовами та тримали плакати з критикою діяльності Місії, а також програвали гучну музику через акустичну систему і дивилися фільми на переносному екрані», - повідомили у ОБСЄ.

Увечері 23 жовтня спостерігачі бачили, як так званий «мер» Донецька виступав перед учасниками масових зборів навпроти готелю, після чого, за спостереженнями СММ, люди мирно розійшлися.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

Нагадаємо, що в Донецьку окупанти послабили блокаду роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ - відомо, що вона триває вже протягом декількох днів.

Як заявив член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, Росія зацікавлена в «слухняній» місії ОБСЄ.

Також нагадаємо, що голова ОБСЄ закликала розблокувати місію на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: