Глава ОБСЄ закликала розблокувати місію на Донбасі

Читать на русском
ОБСЄ закликали до негайного усунення всіх перешкод, щоб місія могла продовжувати виконувати свою роботу з врегулювання на Донбасі.
Укрінформ

ОБСЄ закликали до негайного усунення всіх перешкод, щоб місія могла продовжувати виконувати свою роботу з врегулювання на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба ОБСЄ.

Чинний глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде і генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід висловили глибоку стурбованість з приводу блокування Спеціальної моніторингової місії на Донбасі.

Російський Косяк: як Кремль видав свою участь у війні на Донбасі і що з цього вийшлоПриводом для нового скандалу між Україною і Російською Федерацією стало затримання Андрія Косяка.

«Не може бути ніяких виправдань для втручання в роботу місії в будь-якій формі. Нинішні обмеження впливають на цивільне населення по обидві сторони лінії зіткнення. СММ повинні бути забезпечені необхідні умови для виконання її роботи на всій території України відповідно до її мандату, мінських угод і загальних узгоджених висновків нормандського саміту», – заявила Лінде.

Окупантів закликали забезпечити оперативне виконання всіх своїх зобов'язань.

Нагадаємо, що 15 жовтня Організація з безпеки та співробітництва в Європі призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Її членів заблокували в Донецькому готелі «протестувальники» - посібники бойовиків, які вийшли нібито на «акцію протесту».

Мітинг під готелем присвячений тому, що українські військові 13 жовтня затримали в районі Золотого «офіцера СЦКК» від псевдореспубліки «ЛНР», який під прикриттям нібито вивчення району розмінування займався шпигунством і розвідкою українських позицій в інтересах бойовиків і російських окупантів.

17 жовтня СММ прийняла рішення продовжити свою роботу на території окупованих районів Луганської області, де посібники бойовиків не заважають роботі місії своїми «протестами мирного населення». А вже вранці 18 жовтня терористи заблокували патрульних СММ на їх передовій базі в Горлівці. Однак того дня ОБСЄ відновила патрулювання бази в Горлівці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: