Місія ОБСЄ в Донецьку все ще заблокована бойовиками

Читать на русском
Відзначається, що не може працювати тільки підрозділ місії, який розміщується в Донецьку. З інших місць патрулювання проводиться у звичайному режимі
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може відправляти патрулі на окупованій території Донбасу, оскільки місце розташування підрозділів місії все ще заблоковано бойовиками і їх «акцією протесту».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власне джерело в СММ ОБСЄ.

«В результаті акції протесту перед готелем в Донецьку, в якому проживають члени місії, а також відповідно до внутрішніх процедур безпеки СММ не відправляє патрулі з Донецької моніторингової команди та патрульного центру в цьому місті» - сказало джерело.

При цьому наголошується, що з інших місць розміщення проводиться патрулювання.

«Ми закликаємо сторони усунути всі перешкоди свободи пересування СММ. Як вже зазначалося в заяві місії від 16 жовтня, СММ готова сприяти налагодженню діалогу між сторонами на місцях, і про цю готовність вони вже неодноразово були проінформовані» - додали в СММ.

Нагадаємо, що 15 жовтня Організація з безпеки та співробітництва в Європі призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Її членів заблокували в Донецькому готелі «протестувальники» - посібники бойовиків, які вийшли нібито на «акцію протесту».

Мітинг під готелем присвячений тому, що українські військові 13 жовтня затримали в районі Золотого «офіцера СЦКК» від псевдореспубліки «ЛНР», який під прикриттям нібито вивчення району розмінування займався шпигунством і розвідкою українських позицій в інтересах бойовиків і російських окупантів.

17 жовтня СММ прийняла рішення продовжити свою роботу на території окупованих районів Луганської області, де посібники бойовиків не заважають роботі місії своїми «протестами мирного населення». А вже вранці 18 жовтня терористи заблокували патрульних СММ на їх передовій базі в Горлівці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: