Бойовики перешкоджають проїзду через блокпости і атакують безпілотники СММ ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Бойовики відмовляються пропускати патрулі спостерігачів. А БПЛА місії обстрілюють зі стрілецької зброї, або намагаються заглушити їм сигнал
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Проросійські бойовики на Донбасі продовжують заважати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Так, вони виставляють спостерігачам умови проїзду через блокпости, а також нападають на безпілотні літальні апарати, за допомогою яких СММ здійснює моніторинг ситуації.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 26 жовтня.

Так, увечері 25 жовтня майже всі моніторингові команди спостерігачів повідомили про те, що бойовики створюють перешкоди їх роботі. Бандити тричі не пропустили патрулі ОБСЄ на окупованих територіях і один раз пропустили, але висунувши при цьому ряд умов.

На блокпості біля мосту біля Станиці Луганської, на ділянці розведення військ в районі Золотого і на блокпості в районі Безіменного бойовики відмовилися пропускати спостерігачів, при цьому близько Золотого бойовик маскувався під співробітника СЦКК. Терористи відмовлялися якимись «наказами зі штабу», «закритою територією» і «відсутністю повідомлення».

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

«Під час перебування на блокпості спостерігачі бачили, що цивільні транспортні засоби перетинали його в обох напрямках» - йдеться у звіті.

На блокпосту в Старомихайлівці бойовики годину тримали спостерігачів на дорозі, і тільки потім дозволили проїхати, але з низкою умов.

«Озброєний член збройних формувань дозволив патрулю місії проїхати в західному напрямку через 60 хвилин за умови супроводу членами збройних формувань на двох машинах» - сказано в повідомленні СММ.

Крім того, бойовики обстріляли БПЛА місії біля н/п Мінеральне. У Старомихайлівці, Лозовому, Жабуньках, Новогригорівці відзначені спроби заглушити БПЛА.

Нагадаємо, Організація з безпеки та співробітництва в Європі нарахувала понад 400 порушень режиму припинення вогню в ці вихідні на Донбасі. Серед них вибухи та розриви снарядів.

Крім цього, місія ОБСЄ опублікувала звіт, в якому повідомила деталі блокування її роботи окупантами в Донецьку. Завдяки діям окупантів ОБСЄ не змогла відправити жоден патруль 22 жовтня з готелю для моніторингу ситуації на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: