Чиновники КМДА привласнили мільйони на оцифровуванні документів – СБУ

Читать на русском
Чиновників КМДА викрили на розкраданні 12 млн грн, призначених для цифрової трансформації.
ssu.gov.ua

Кіберспівробітники СБУ викрили посадових осіб Департаменту комунальної власності Києва на корупційних схемах, внаслідок яких місцевий бюджет втратив 12 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 26 жовтня.

Діяльність КМДА та розкрадання в «Укроборонпромі»: щодо яких питань нардепи обіцяють створити ТСКДепутати обіцяють створити ТСК щодо вагнерівців, розкрадання в Укроборонпромі і втручання у вибори в США.

Гроші розкрадалися з ресурсів, виділених на цифрову трансформацію, зокрема на оцифрування технічної документації об'єктів нерухомого майна.

Схема полягала у махінаціях за тендерними процедурами.

«По перше, чиновники віддали перемогу у тендері на 40 млн грн без будь якого конкурсу. По друге, фігуранти провадження складали кошторис послуг із завідомо завищеними показниками. Це дозволило зловмисникам покласти 12 млн грн у власні кишені. Гроші виводили через конвертаційний центр – на банківські рахунки фіктивних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Силовики провели 16 обшуків, за результатами яких припинили діяльність незаконного конвертцентру, задіяного у злочинній схемі.

Також вилучили печатки та документи понад 30 фіктивних підприємств, документи, серверне обладнання, комп'ютерну техніку та мобільні термінали, записи «чорної» бухгалтерії.

«Планується проведення судово-економічної та комп'ютерно-технічної експертиз. Їхня мета - підтвердження завданих державі збитків на суму близько 20 млн грн, та ухвалення за їх результатами відповідного процесуального рішення», - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше у двох департаментах КМДА пройшли обшуки.

Також повідомлялося, що у Києві виявили розкрадання 150 мільйонів на будівництві Подільського мосту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: