У КМДА пояснили, чому підіймають ціни на проїзд у громадському транспорті

Читать на русском
Востаннє КМДА підвищувала вартість проїзду в комунальному транспорті близько трьох років тому. За цей час все подорожчало
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Київській міській державній адміністрації пояснили, чому підіймають тарифи на проїзд у громадському транспорті і назвали основну причину-значну собівартість перевезення пасажирів.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в [ефірі](https://hromadske.radio / news/2021/10/21/narazi-sobivartist-pasazhyra-u-metro-ta-transporti-ponad-20-hryven-povoroznyk) «Громадського радіо».

«Собівартість пасажира в метро, електричному та автомобільному транспорті зараз становить понад 20 гривень, у міській електричці – понад 71 гривні. Зараз повинні скласти все воєдино: і здібності, і можливості платити за перевіз, після громадського обговорення повинні перейти до визначення тарифу» - сказав він.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Поворозник додав, що останній раз КМДА підвищувала вартість проїзду в комунальному транспорті близько трьох років тому. За цей час все подорожчало, зокрема, вартість електроенергії зросла майже у два рази.

«Тому треба всі ці складові врахувати та вийти з пропозицією щодо підвищення цін. Однозначно, це не буде 20 гривень, але будемо шукати компроміси – між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету і здатністю пасажирів платити, щоб вивести підприємства з кризи» - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 жовтня стало відомо, що Київ готується до підвищення тарифів на проїзд в комунальному громадському транспорті. Міська влада вже почала відповідну процедуру. При цьому в КМДА зазначили, що точна вартість проїзду поки що тільки визначається і невідома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: