У Києві виявили розкрадання 150 мільйонів на будівництві Подільського мосту

Читать на русском
Прокуратура оголосила підозру в розкраданні 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту керівництву комунального підприємства, генпідряднику та підрядникам.
KYIV.GP.GOV.UA

Прокуратура оголосила підозру в розкраданні 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту керівництву комунального підприємства, генпідряднику та підрядникам.

Про це йдеться на сторінці прокуратури міста Києва.

Кримінальне провадження відкрили за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро.

«Повідомлено про нові підозри першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», керівнику генпідрядної організації, а також вручено повідомлення про підозру двом керівникам підрядних організацій (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Встановили, що у квітні 2017 між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та генпідрядником укладено договір генпідряду щодо виконання робіт по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

На виконання цього договору, у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання.

Найбільші мости України: скільки їм років і коли востаннє ремонтувалиЯк давно в Україні реконструювалися найбільші мости, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт з бюджету були перераховані кошти на загальну суму близько 148 млн грн. При цьому, відповідно висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, виконання робіт на вищезазначену суму не підтверджується документально та фактично», – додають у прокуратурі.

Також упродовж серпня-листопада 2020 року між замовником будівництва, генпідрядником та підрядниками було складено та підписано акти приймання виконаних робіт з улаштування антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій прогонової споруди мосту.

Однак зазначені роботи не відповідають сумі, яку нібито витратили. Сума завищення становить близько 1,8 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Управління Державної фіскальної служби в Києві спільно з прокуратурою викрило підрядника Подільського моста в Києві на несплаті 9 млн грн податків.

Раніше повідомлялося про те, що столичний Дарницький міст включать до програми «Велике будівництво» в 2021 році і його добудує «Укравтодор». Відповідний меморандум підписало державне агентство автомобільних доріг із «Укрзалізницею».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: