У двох департаментах КМДА відбулися обшуки

Читать на русском
У КМДА 10 вересня відбулися обшуки у Департаменті охорони здоров'я та Департаменті земельних ресурсів.
t.me/kyiv_pro_office

У Департаменті охорони здоров'я КМДА йдуть обшуки через розкрадання 6 мільйонів гривень на закупівлю ліків для онкохворих. Також обшуки проводять в земельному департаменті КМДА.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у п'ятницю, 10 вересня.

Напруженість між центральною та місцевою владою: що стоїть за численними обшуками у КличкаМасові обшуки на київських підприємствах можуть перерости у політичну кампанію проти Віталія Кличка. Слово і діло розібралося, що стоїть за обшуками у мера Києва та кому це вигідно.

Слідчі розповіли, що у листопаді 2020 року Департамент охорони здоров'я уклав договір на поставку ліків для лікування онкологічних хворих.

«Внаслідок закупівлі зазначених лікарських засобів за штучно завищеними цінами з місцевого бюджету зайво сплачено коштів на суму понад 6 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим 10 вересня у службових приміщеннях Департаменту КМДА і фірми-постачальника - обшуки. Вирішується питання про повідомлення про підозру посадовим особам Департаменту і постачальнику. Досудове слідство триває.

Крім того, силовики прийшли з обшуками і до Департаменту земельних ресурсів та Апарату КМДА. Зокрема, розслідується справа про передачу земельної ділянки на підставі рішення Київської міської ради Апарату РНБО, а також про рішення мерії про припинення права Апарату РНБО на ту ж саму ділянку.

Нагадаємо, раніше обшуки проходили в Департаменті освіти КМДА.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: