Розкрадання землі на Вінниччині: ще одному підозрюваному визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив 285 480 застави колишньому виконувачу обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Бохоницьке» Олександру Бортновському, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до розкрадання 17,11 га особливо цінної землі, що завдало 11,6 млн грн збитків державі.

Таке рішення 20 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива про застосування запобіжного заходу у вигляді застави – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Олександра Бортновського – ред) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 285 480 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із Вінницької області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні, а також зі свідками та носити електронний браслет.

Раніше колишньому начальнику Головного управління Держгеокадастру в Вінницькій області Юрію Козаку визначили запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками в цій же справі.

Нагадаємо, 10 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексдиректору держпідприємства «ДГ «Бохоницьке» і колишньому начальнику Держгеокадастру у Вінницькій області.

Слідство встановило, що керівник ДП «Бохоницьке», що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету міністрів) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га.

Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам держпідприємства для ведення особистого сільського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП.

За клопотанням НАБУ і САП на земельні ділянки, незаконно сформовані за рахунок особливо цінних земель, накладено арешт. Слідство оцінює збитки в 11,6 млн грн. Нещодавно НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: