Бойовики заблокували спостерігачів ОБСЄ у Горлівці

Читать на русском
Бойовики заблокували спостерігачів з Організації з безпеки і співробітництва в Європі на передовій патрульній базі в Горлівці.
Фото з відкритих джерел.

Бойовики заблокували спостерігачів з Організації з безпеки і співробітництва в Європі на передовій патрульній базі в Горлівці.

Вони оточили готель і забороняли їм вийти, сказано у звіті СММ ОБСЄ за 17 жовтня.

Увечері 17 жовтня о 16:03 патруль зафіксував, що автомобільні ворота передової патрульної бази (ППБ) в Горлівці закриті за допомогою ланцюга і навісного замку, а біля воріт припаркована машина з блакитною табличкою «ДНР», що блокує виїзд.

Власник готелю, в якому розташована ППБ, повідомив співробітникам місії, що їм не дозволять залишати приміщення готелю, пославшись на «накази від «мера Горлівки». Також він заявив, що всі виходи були заблоковані членами збройних формувань.

За допомогою камер відеоспостереження співробітники ОБСЄ побачили, що перед готелем встановлені 3 намети.

О 17:00 двоє чоловіків в цивільному одязі увійшли в готель і заявили, що співробітникам ОБСЄ не можна залишати приміщення готелю, поки не буде звільнений член збройних формувань, який, як повідомлялося, був затриманий Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.

В ОБСЄ нагадали, що ППБ в Горлівці є офісом СММ/ОБСЄ, на який поширюються відповідні імунітети й привілеї.

Як відомо, Організація з безпеки і співробітництва в Європі призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки.

Пізніше стало відомо, що місія ОБСЄ продовжує роботу в окупованому Луганську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: