Місія ОБСЄ продовжує роботу в окупованому Луганську, в Донецьку робота призупинена

Читать на русском
Представники ОБСЄ закликали сторони негайно усунути будь-які перешкоди вільному пересуванню спостерігачів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ прийняла рішення продовжити свою роботу на території окупованих районів Луганської області, де посібники бойовиків не заважають роботі місії своїми «протестами мирного населення».

Про це пресслужба ОБСЄ повідомила телеканалу «Дом».

«У зв'язку з протестом навпроти готелю, де в непідконтрольному Донецьку проживають члени місії, СММ не має можливості відправити з нього жодного патруля для виконання доручених їй завдань. Патрулювання в непідконтрольних районах в Луганській області триває згідно з мандатом місії» - сказано в повідомленні.

Представники ОБСЄ закликали сторони негайно усунути будь-які перешкоди вільному пересуванню спостерігачів по території окупованих районів і нагадали, що вони виконують роботу зі спостереження і встановлення фактів, а не дають оцінки.

«Місія не робить оцінок, водночас всі відповідні спостереження включаються в звіти СММ, доступні широкій громадськості на вебсайті ОБСЄ» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що 17 жовтня Організація з безпеки та співробітництва в Європі призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Її членів заблокували в Донецькому готелі «протестувальники» - посібники бойовиків, які вийшли нібито на «акцію протесту».

Мітинг під готелем присвячений тому, що українські військові 13 жовтня затримали в районі Золотого «офіцера СЦКК» від псевдореспубліки «ЛНР», який під прикриттям нібито вивчення району розмінування займався шпигунством і розвідкою українських позицій в інтересах бойовиків і російських окупантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: