Акція протесту: окупанти заблокували роботу місії ОБСЄ в Донецьку

Читать на русском
З ранку 15 жовтня перед готелем, в якому проживають члени СММ, в центральній частині непідконтрольного уряду Донецька місія зафіксувала масові збори за участю 50-100 осіб.
фото з відкритих джерел

Окупаційна адміністрація в Донецьку влаштувала перед готелем, де проживають члени СММ ОБСЄ, «акцію протесту». Це стало перешкодою для пересування спостерігачів.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Зазначається, що з ранку 15 жовтня перед готелем, в якому проживають члени СММ, в центральній частині непідконтрольного уряду Донецька місія зафіксувала масові збори за участю 50-100 осіб, переважно молодих чоловіків.

Зокрема, деякі з цих молодих людей тримали транспаранти та «висловлювали критику щодо діяльності СММ, особливо щодо подій, які відбулися 13 жовтня на ділянці розведення в районі Золотого, коли члена збройних формувань, як повідомлялося, затримали Збройні сили України».

Згідно зі звітом ОБСЄ, приблизно о 18:30 спостерігачі зафіксували, як учасники масових зборів встановлювали перед готелем 22 намети, а також біотуалети.

«Протягом дня учасники зборів організовано змінювали один одного. СММ констатувала спокійну ситуацію. 16 жовтня акція протесту продовжилася», - наголошується у звіті.

Спостерігачі зазначили, що це зібрання «перешкоджало будь-якому пересуванню патрулів 15 і 16 жовтня».

Нагадаємо, що місія ОБСЄ виявила 58 одиниць військової техніки окупантів на території Донбасу.

Також, ОБСЄ розглядає створення передових патрульних баз на Донбасі.

Минулої доби, 16 жовтня, російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: