Зеленський обіцяє «нормальні тарифи» для українців на газ і електрику

Читать на русском
Зеленський нагадав, що уряд і місцева влада підписали меморандум, в якому говориться, що тарифи підвищуватися не будуть
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Попри те, що у світі зростають ціни на газ та електроенергію, в Україні ці тарифи для населення зростати не будуть.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«У нас електроенергія залишилася така ж, як була до опалювального сезону. І навпаки - ціна зменшилася для малозабезпечених людей. Ми йдемо в опалювальний сезон зі стабільною політикою», - сказав він.

Зеленський додав, що проблеми, які є в деяких регіонах, будуть вирішені. Крім того, він нагадав, що уряд і місцева влада підписали меморандум, в якому говориться, що тарифи підвищуватися не будуть.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«НАК Нафтогаз України та центральна влада гарантують дві речі: конкретну стабільну ціну і стабільний обсяг. Далі є технічні питання, юридичні та політичні питання деяких представників місцевої влади. Все це, я впевнений, буде врегульовано, і всі отримають - не можу сказати, що за бажаною ціною - але в будь-якому випадку це буде нормальна ціна» - зазначив він.

Тим часом колишній спікер Дмитро Разумков раніше заявляв, що Україні для потреб населення сьогодні є запас в 10,3 млрд кубометрів природного газу. Таким чином, в зиму 2021-2022 Україна вступає з малими запасами палива, що може в підсумку привести до газової кризи.

Також раніше обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію у Львівській області. Лише чверть усіх бюджетних установ забезпечені природним газом.

Нагадаємо також, що Україна почала підготовку до відновлення з 1 листопада імпорту електроенергії з Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: