Разумков не виключив газової кризи цієї зими

Читать на русском
Разумков вважає, що Україна не має газового резерву, а занадто високі ціни на газ б'ють по простих українцях і бізнесу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

** В Україні для потреб населення на сьогодні є запас в 10,3 млрд кубометрів природного газу. Таким чином, в зиму 2021-2022 Україна вступає з малими запасами палива, що може в підсумку привести до газової кризи.**

Про це заявив колишній спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Повинні були мати резерв... Але ми цього не зробили, спрямувавши кошти «Нафтогазу» на інші потреби. Куди направили - нехай розбираються. Наступна проблема, яка є сьогодні... Дійсно, президент каже, що для населення газу вистачить. Питання в тому, чи вистачить і за якою ціною вистачить для шкіл, лікарень... Для останніх цифри змінюються: спочатку вони були одні, потім вони виросли - і досить істотно. Є ті, наприклад, про які забули в меморандумі - лікарні, які знаходяться на балансі обласних рад. Вони взагалі нікуди не потрапили та зараз вирішують, як це зробити» - сказав він.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Разумков додав, що такі ж проблеми є в бізнесі - занадто дорогий газ дуже сильно б'є по прибутковості.

«Третя проблема - це бізнес. У нас, наприклад, аграрна ж держава? Але більш ніж половина на елеваторах сушиться саме газом. І вони не можуть купити сьогодні за такою ціною і собі це дозволити. Я вже мовчу про хімічну промисловість і про багато іншого. Ціна для населення на газ буде нормальною, але питання в тому, чи зможе населення, не маючи роботи, платити за цими тарифами... Ми повинні забезпечити населення, щоб воно пройшло цей непростий етап під назвою «опалювальний сезон», а також підприємства. Тому що якщо зупиняться підприємства, у нас не буде абсолютно ніякого результату» - резюмував він.

А ось президент Володимир Зеленський 17 жовтня в інтерв'ю заявив, що в Україні достатньо газу для потреб усіх споживачів, тому не слід розводити паніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: