На Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію через брак газу - подробиці

Читать на русском
При цьому, комісія ТЕБ і НС прийняла рішення, що ситуація з відсутністю опалення є небезпечною не лише для мешканців бюджетних установ.
Ілюстративне фотоНафтогаз України

Обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію у Львівській області. Лише чверть усіх бюджетних установ забезпечені природним газом.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.

Згідно зі словами керівника департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдана Кейвана, станом на сьогодні, у Львівській області працює 825 бюджетних установ, які споживають природний газ.

Газ з Євросоюзу: в Україні рекордно збільшився імпорт блакитного паливаНещодавно лідером-експортером газу в Україну була Угорщина, частка якої від загальних обсягів імпорту перевищила 90%.

Зокрема, у цих установах є більше ніж 4 тисячі пунктів обліку газу, серед яких включені лише 986, що складає 23,4%.

«Враховуючи тривалість проведених торгів в системі Прозоро та їх незавершення в частині визначення переможців, як через відсутність достатньої кількості учасників, так і через значні коливання ціни на газ, маємо таку складну ситуацію у бюджетній сфері», – зазначив Кейван.

При цьому, комісія ТЕБ і НС прийняла рішення, що ситуація з відсутністю опалення є небезпечною не лише для мешканців бюджетних установ, але й для музейних фондів.

«Зараз ми бачимо, що лише чверть бюджетних користувачів природного газу провели всі необхідні дії, відтак ситуація, яка склалася, може призвести до того, що ми не увійдемо в опалювальний сезон своєчасно», – заявив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Нагадаємо, що у Зеленського закликали українців не панікувати через ситуацію з газом. На Банковій стверджують, що проблем з газом в Україні немає.

Раніше, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Також стало відомо, скільки платитимуть школи та лікарні за газ. «Нафтогаз» озвучив тариф.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: