Ціни на газ: які тарифи встановили постачальники на жовтень

Читать на русском

В Україні через тиждень має стартувати опалювальний сезон, і українців, як завжди, хвилює, якою буде вартість газу. Прем'єр Денис Шмигаль запевнив, що незважаючи на рекордну вартість блакитного палива в Європі, у нас в країні немає передумов для підвищення тарифів. «Слово і діло» розібралося, які тарифи встановили постачальники газу на цей місяць.

Нагадаємо, що від травня разом з місячними тарифами в країні діє річний тариф – фіксована ціна до кінця квітня 2022 року. За річним тарифом вартість кубометра газу коливається від 7,8 грн до 13,5 гривень.

Серед газових постачальників найвигідніший річний тариф у «Агросинтез Трейдинг» – 7,8 грн за куб, «Євода Трейд» КП «Луцькводоканал» – 7,88 грн, «Уманьгаз Збут» і «Черкасигаз Збут» – 7,89 грн, «Нафтогазу» – 7,96 грн.

Найвищий річний тариф у «Херсонрегіонгаз» – 14,9 грн за кубометр, «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія» і «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» – 13,5 гривень.

За місячним тарифом вартість газу в жовтні коливається від 7,97 грн до 31,06 грн за кубометр. Найдешевший газ пропонують «Енерджі Трейд Груп» – 7,97 грн за куб, «Галнафтогаз» – 7,99 грн.

Найдорожчий газ у «Тас Енергія Країни» – 31,06 грн, «Київгазенерджи» – 30,5 гривень за кубометр.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, як змінювалася заборгованість українців за комунальні послуги.

Також ми писали, як змінювалася вартість комуналки за час незалежності України.

Раніше «Слово і діло» розбиралася разом з юристом, в яких випадках держава може отримати право забирати житло за комунальні борги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: