СН і «Самопоміч» у Львові виступили за зростання тарифів ЖКГ - ЗМІ

Читать на русском
Депутати від Слуги народу та одинадцять депутатів від Самопомочі вирішили не підтримувати проєкт звернення до президента, парламенту та Кабінету міністрів стосовно непомірного зростання тарифів.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Минулої доби, 12 жовтня, на розгляд сесії Львівської районної ради фракція «Європейської Солідарності» внесла проєкт звернення до президента, парламенту та Кабінету міністрів про захист населення від непомірних виплат.

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

Зазначається, що депутати від «Слуги народу» та одинадцять депутатів від «Самопомочі» вирішили не підтримувати звернення стосовно зростання тарифів. Під час голосування також утрималися два депутати «Голосу» та один проголосував проти.

При цьому, дане звернення не набрало необхідної кількості голосів.

Оплата комуналки: скільки боргів примусово стягнули з українцівСкільки боргів за комуналку примусово стягнули з українців у 2020-2021 роках – на інфографіці Слово і діло.

Зокрема, депутат від фракції «Європейська Солідарность» Ігор Лисий висловив рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення та закликав вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому.

«Необхідно відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів. Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує», – наголосив депутат «ЄС».

Також повідомляється, що депутати від «Самопомочі» блокували трибуну, стверджуючи, що бюджет районної ради розподілений несправедливо.

Нагадаємо, що у «Слузі народу» пропонують повторно проголосувати за законопроект щодо олігархів.

Раніше ми повідомляли, що «Слуга народу» Клочко пожертвував невідомій партії 1,4 млн грн і не повідомив про це НАЗК.

Також, у КМДА порівняли комунальні тарифи в Україні та Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: