Україна офіційно готується імпортувати з Білорусі електроенергію

Читать на русском
31 жовтня закінчиться термін мораторію на імпорт електроенергії з Білорусі. Вже з 1 листопада закупівлі електроенергії відновляться
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна офіційно готується до того, щоб з листопада відновити імпорт електроенергії з Білорусі. Активно йде підготовча робота до цього - 22 жовтня НЕК «Укренерго» проведе офіційний конкурс на доступ до перетину ЛЕП між Україною та Білоруссю.

Про це повідомляє Економічна правда.

Тарифи на електроенергію: як змінювалася мінімальна ціна для населенняМінімальний тариф на електроенергію з жовтня складе 1,44 грн. Як змінювалася найбільш економна ціна – на інфографіці.

З 22 по 24 жовтня будуть прийматися пропозиції компаній, що бажають викупити міждержавний перетин. Результати опублікують 29 жовтня, а вже 31 Жовтня закінчиться термін мораторію на імпорт електроенергії з Білорусі. Вже з 1 листопада закупівлі електроенергії з Білорусі можуть відновити.

Нагадаємо, що 28 вересня Нацкомісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг продовжила на місяць заборона на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

А Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов на брифінгу 15 жовтня сказав, що РНБО поки не бачить необхідності в імпорті електроенергії з Білорусі. Це питання буде розглядатися тільки в разі певної ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: