В Україні вистачить газу для всіх споживачів – Зеленський

Читать на русском
Зеленський висловив думку, що якби не втручання уряду в ситуацію з газом, ціна на нього становила б 50 гривень
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні достатньо газу для потреб усіх споживачів, тому не слід розводити паніку.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Хочу всіх заспокоїти. Вважаю, багато важливих, предметних, а найважливіше, що своєчасних дій зробив уряд, зробила влада. На сьогодні достатньо газу для суспільства, достатньо газу для споживачів за дуже нормальними цінами, у порівнянні з європейськими цінами» - сказав він.

Також Зеленський висловив думку, що якби не втручання уряду в ситуацію з газом, зараз його споживачам продавали б «мінімум по 50 гривень», а не за нинішньою ціною - трохи менше ніж 8 грн за кубометр. А те, що деякі міста запровадили надзвичайний стан через брак газу для опалювальних потреб - це проблема і відповідальність місцевої влади, а не центральної.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Тому ми підписали меморандум, в якому є дві головні речі, НАК Нафтогаз і центральна влада гарантує дві речі: конкретну стабільну ціну і стабільний обсяг. Далі є технічні питання, юридичні питання та політичні питання деяких представників місцевої влади. Все це, я впевнений, буде врегульовано. У будь-якому випадку, це буде нормальна ціна» - сказав президент.

Тим часом у «Нафтогазі» готуються до опалювального сезону в Україні у разі запуску газопроводу «Північний потік-2». У компанії вже є сценарій для такого випадку.

Також НАК «Нафтогаз» оприлюднив ціну на газ для бюджетних і релігійних установ. Компанія пропонує школам, лікарням і дитсадкам купувати газ за тарифом 13,7 гривень за кубометр без ПДВ і транспортування.

При цьому обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію у Львівській області. Лише чверть усіх бюджетних установ забезпечені природним газом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: