Рада готується звільнити Разумкова 7 жовтня

Читать на русском
Нардепи включили до порядку денного пленарного засідання 7 жовтня питання про відставку голови ВР Дмитра Разумкова з посади.
Дмитро Разумковфото ВРУ

Нардепи включили до порядку денного пленарного засідання 7 жовтня питання про відставку голови ВР Дмитра Разумкова з посади.

Таке рішення сьогодні підтримали 246 нардепів.

Репетиція відставки: хто в Раді підтримав тимчасове відсторонення Разумкова від головуванняГолосами Слуги народу, груп За майбутнє та Довіра Дмитра Разумкова відсторонили від ведення двох пленарних засідань.

«Пропонуємо відповідно до частини 1 статті 77 Регламенту Верховної ради призначити розгляд питання відкликання голови Верховної ради з посади на 07.10.2021 року, це післязавтра. Відповідно до частини 4 статті 76 Регламенту Верховної ради України, дати доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису Верховної ради в поточному році», - озвучив пропозицію перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

Як відомо, Рада сьогодні відсторонила Разумкова від ведення засідань парламенту на два пленарні дні - 5 і 6 жовтня.

Ще під час перерви у Раді стало відомо, що фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Разумкова «в обхід регламенту». Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, 2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

Раніше в ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: